گواهینامه ایزو برای فرش
گواهینامه ایزو برای فرش
استانداردهای ایزو به دو صورت عمومی و تخصصی تهیه و تدوین شده اند. گواهینامههای عمومی ایزو شامل حال تمام مشاغل و کسب و کارها می شوند و گواهینامههای تخصصی فقط شامل یک حرفه و یک نوع کسب و کار میشوند. در گذشته اکثر فرشها ( قالی، گلیم، جاجیم و قالیچه ) با دست بافته میشدند و صنعت فرش بافی حالت سنتی داشت. اما امروزه صنعت تولید فرش خیلی وسیع و گسترده شده است. کارخانه بافندگی و نساجی زیادی در حوزه تولید انواع فرش، کفپوشها، موکتها و تابلوفرش و غیره فعالیت می کنند و محصولات زیبا با هزاران طرح رنگ و نقش را تولید می نمایند.
فرش دستباف با نخ ابریشم و یا پشم گوسفند بافته میشد و اکثر رنگهای به کار رفته در فرشها از مواد طبیعی گرفته می شد ولی امروزه جنس فرشها به غیر از جنس پنبه ای، پشمی و ابریشمی از الیاف مصنوعی هم میباشد. همچنین رنگهای مصنوعی زیادی هستند که امروز تولید شده و در صنعت فرش بافی و نساجی مورد استفاده قرار میگیرد. مسلما پیشرفت و مدرنیزه شدن دنیای امروزی نیازمند رعایت اصول و قواعدی است که به هر سازمان و مجموعهای امکان می دهد تا بتواند در بازارها و در میان رقبا دوام آورد. شرط دوام و توسعه پایدار و بهبود مستمر در صنعت فرش بافی از طراحی تا اجرا و پیاده سازی استانداردهای ایزو حاصل می شود.
گواهینامههای عمومی و تخصصی ایزو مربوط با فرش کدامند؟
گواهینامههای تخصصی ISO برای صنعت فرش شامل دو نوع استاندارد میباشد. یک استاندارد برای فرشهای ماشینی و تعیین ضخامت فرش میباشد و با نام گواهینامه ISO 1765 ارائه میشود. یک استاندارد دیگر هم برای فرشهای دستباف با نام ISO 11859 تهیه و تدوین شده است. گواهینامههای عمومی ISO مانند ISO 9001 سیستم مدیریت کیفیت ، ISO 14001 سیستم مدیریت زیست محیطی ، ISO 45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ، استاندارد HSE سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و محیط زیست و استاندارد IMS سیستم مدیریت یکپارچه میباشند.
مراحل دریافت گواهینامه ایزو برای فرش چگونه است؟
مرحله اول دریافت و اخذ گواهینامه ایزو برای فرش درخواست نامه ثبت نام میباشد.
مرحله دوم تکمیل فرم درخواست گواهینامه ایزو
مرحله سوم مشاوره و راهنمایی متقاضی گواهینامه ایزو برای فرش مبنی بر مشخص نمودن اهداف
مرحله چهارم انتخاب مناسب مرجع صدور گواهینامه ایزو
مرحله پنجم انتخاب نوع گواهینامه ایزو
مرحله ششم مشاوره برای طراحی و اجرای مستندات
مرحله هفتم پیاده سازی استانداردهای ایزو
مرحله هشتم ممیزی اولیه توسط کارشناس مجموعه متقاضی ایزو و رفع عدم انطباقات
مرحله نهم ممیزی نهایی توسط کارشناس و بازرس مرجع صادر کننده گواهینامه ایزو
مرحله دهم ثبت و صدور گواهینامه ایزو
اهداف اخذ گواهینامه ایزو در صنعت فرش شامل چه مواردی میباشد؟
جهت انجام تبلیغات گستردهتر و وسیعتر
بازاریابی بهتر و موفق تر
ایجاد کسب و کار و رونق اقتصادی برای کشور
ایجاد نمودن مجموعههای کارآفرینی
کسب رضایت و اعتماد مشتریان
بدست آوردن سهم زیادی از بازارهای داخلی
طراحی و پیاده سازی استانداردهای ایزو و اخذ مجوز فعالیت در بازارهای جهانی
افزایش صادرات
مراجع صدور گواهینامه ایزو برای فرش کدامند؟
مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو بسیار زیاد هستند. مراجع صدور گواهینامه ایزو به دو صورت فعالیت میکنند. هنگامی که یک مرجع صدور گواهینامه ایزو تحت اعتبار یک نهاد رسمی اعتبار دهنده اعتبار دهی شود و از طرفی هم اگر نهاد اعتبار دهنده نیز عضو انجمن اعتبار دهندگان بین المللی بعنوان تنها نهاد رسمی و بینالمللی در جهان باشد در واقع میتوان گفت کار صدور گواهینامه ایزو از طرف مرجع بصورت کاملا معتبر و بین المللی انجام میشود. ولی هنگامی که مرجع صادر کننده گواهینامه ایزو تحت اعتبار یک مرکز اعتبار دهنده عضو انجمن اعتبار دهندگان بین المللی نباشد، گواهینامه صادر شده از طرف مرجع بدون اعتبار بین المللی و رسمی میباشد. مدیران محترم فعال در حوزه صنعت فرش اگر بخواهند در زمینه صادرات و ارزآوری و کمک به رشد و اقتصاد جامعه فعالیت نمایند باید حتما از مراجع صدور بین المللی گواهینامه ایزو را اخذ نمایند. ولی چنانچه بعنوان یک مجموعه کوچک و تازه تأسیس در حوزه صنعت فرش شروع به فعالیت کردهاید و از بودجه کمی بهره مند هستند جهت تبلیغات بهتر و معرفی برند میتوانید در ابتدا از مراجع صدور داخلی گواهینامه ایزو دریافت نمایید و بعد از رشد و ارتقا گواهینامه با سطح اعتبار بین المللی را بر روی گواهینامه با سطح اعتبار داخلی سوئیچ نمایید.
مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران جهت اخذ انواع گواهینامههای ایزو درحوزه فرش و نساجی با ارائه بهترین خدمات با مناسبترین قیمت و مشاوره رایگان درخدمت تمامی متقاضیان محترم میباشد.