گواهینامه ISO برای فست فود
گواهینامه ISO برای فست فود
گواهینامه ISO 22000
برای سازمانهایی که با تولید، توزیع و کار با محصولات مبتنی بر مواد غذایی در ظرفیتهای تجاری هستند ایزو ۲۲۰۰۰ بسیار مهم است. عواقب خردهفروشی محصولات غذایی ناایمن و فاسد و همینطور ارائه غذای نامناسب و ناسالم در رستوران و فست فودها می تواند بسیار جدی باشد. استانداردهای مدیریتی ایزو ۲۲۰۰۰ به سازمانهای مواد غذایی کمک میکند تا به طور فعال خطرات مختلف ایمنی مواد غذایی را شناسایی و در نتیجه کنترل کند. امروزه بسیاری از محصولات غذایی و اقلام مرتبط به طور منظم از مرزهای جغرافیایی عبور می کند. این امر اجرای دقیق استانداردهای ایمنی را برای اطمینان از حفظ کیفیت ضروری میکند. شرکتهایی که با مواد غذایی و محصولات مرتبط با مواد غذایی سر و کار دارند و همچنین به صورت مستقیم با ترکیب مواد غذایی در رستوران ها و فست فودها به افراد جامعه ارائه خدمات میدهند نیز مسئولیت بزرگی در رابطه با نگرانیهای بهداشت و ایمنی جوامعی که در رابطه با بهداشت و ایمنی آنها خدمت میکنند بر عهده دارند. در اینجا لازم است بدانید این گواهینامه به طور فعال رویههایی را که یک سازمان باید دنبال کند را ترسیم میکند تا توانایی ذاتی خود را در کنترل انواع مختلف خطرات ایمنی مواد غذایی نشان دهد تا اطمینان حاصل شود تا به مواد غذایی ایمن هستند. این استانداردها برای هر سازمانی مبتنی بر مواد غذایی صرف نظر از اندازه کلی و موقعیت آن در زنجیره غذایی قابل اجرا هستند.
اصول گواهینامه ISO 22000
قوانین و دستورالعملهای گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ چندین برنامه پیش نیاز را که شامل تکنیکهای تولید میشود را ارائه میدهد. مدیریت سیستماتیک تولید و توزیع مواد غذایی و ارتباط تعاملی بین همه ذینفعان را ارائه میدهد و تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی و اصول استاندارد HACCP را اجرا مینماید. این نوع گواهینامه با گواهینامه های دیگر متفاوت است زیرا هیچ الزام خاصی با توجه به برنامههای پیش نیاز ندارد برعکس مستلزم آن است که سازمان برنامه PRP ( Prerequisite Programs ) مناسب را بر اساس نیازهای خود شناسایی و اجرا کند. این امر آن را به میزان قابل توجهی انعطاف پذیر میکند. بنابراین همه نوع سازمانهای قضایی با هر زمینه فعالیتی در حوزه غذایی می توانند ایزو ۲۲۰۰۰ را دریافت کنند.
مزایای مهم و کلیدی دریافت گواهینامه ISO 22000
پیاده سازی و اجرای ایزو ۲۲۰۰۰ نشان دهنده تعهد مستمر و مداوم به ایمنی مواد غذایی است. اخذ استاندارد ایمنی در مواد غذایی معیار یکپارچگی در بازار است. داشتن گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ به طور قابل توجهی اعتماد مصرف کننده را به برند و محصولی که دارای این گواهی از نشان می دهد. طراحی و مستند سازی و پیاده سازی استانداردهای ایزو ۲۲۰۰۰ میتواند به طور موثر نگرانیهای مصرف کننده در مورد کیفیت محصولات غذایی سازمان را بر طرف کند. گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ یک استاندارد بینالمللی شناخته شده است که الزامات قانونی و نظارتی مربوط به ایمنی مواد غذایی از جمله سیستمهای HACCP را در بر میگیرد. ارتباط بهتر هم در داخل و هم با شرکای تجاری و تامین کنندگان را به وجود می آورد. شناسایی و ارزیابی و کنترل خطرات ایمنی مواد غذایی به روز می شود. با دریافت گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ سازگاری بیشتر در خروجی و قابلیت ردیابی محصولات و خدمات افزایش پیدا میکند و انطباق شدن با مقررات بهداشتی بهبود می یابد. شناسایی و تایید مشتری و همچنین تأثیر نفوذ در بازارهای جدید افزایش مییابد.
مراحل دریافت گواهینامه ISO 22000
ابتدا متقاضیان و مدیران محترم سازمانهای مرتبط با صنایع و مواد غذایی و همچنین رستورانها و فست فودها باید با یک مرکز مشاوره ایزو معتبر ( مرکز سیستم کاران ) تماس برقرار نمایند. فرم ثبتنام گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ را دریافت و تکمیل نمایند. متقاضیان باید اهداف خود را از اخذ گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی را مشخص نمایند. در مرحله انتخاب یک مرجع صدور گواهینامه ایزو مناسب بسیار مهم میباشد. مدیران و کارکنان مجموعه متقاضی توسط کارشناسان مرکز مشاوره ایزو جهت انجام کار بهتر و اصولی راهنمایی میشوند. با توجه به میزان سختگیری مرجع صادر کننده گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ و انتظارات مشتری مرحله طراحی، اجرای مستندات و پیاده سازی استانداردهای ایزو توسط کارشناسان مجرب و متخصص انجام میشود. در این مرحله قبل از اینکه کارشناس مرجع صدور گواهینامه برای ممیزی و بازرسی در محل مورد نظر حاضر شود یک ممیزی داخلی و ابتدایی توسط کارشناس مجموعه برای رفع عدم انطباقات و رفع اشکالات احتمالی انجام میشود و در نهایت ممیزی خارجی توسط کارشناس مرجع صدور گواهینامه ایزو انجام میشود و با ابلاغ تأییدیه بازرسی ثبت و صدور گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ انجام میشود.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.