گواهینامه ISO برای رستوران
گواهینامه ISO برای رستوران
استاندارد ISO 22000
گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ قوانین و ملزوماتی دارد که به بررسی کنترلهای موجود برای جلوگیری از فساد و خرابی مواد غذایی، تجزیه و تحلیل منابع مختلف آلودگی مواد غذایی و همچنین روش نگهداری مواد غذایی و ارزیابی اثربخش آنها و اصول رعایت بهداشت فردی نظافت و ضدعفونی و کنترل آفات میپردازد. منابع بسیار زیادی وجود دارد که می تواند منجر به آلودگی غذا شود و تا حد زیادی به سلامت آسیب برساند. این منابع آلودگی مواد غذایی علت اصلی مشکلات شدید در سلامتی مردم میشود. بارها دیده شده است با گذشت زمان موارد مسمومیتهای غذایی به دلیل این منابع ( آلودگی میکروبیولوژی و شیمیایی و آلودگی فیزیکی ) و حمل و نقل نامناسب مواد غذایی توسط مردم افزایش یافته است. ایمنی مواد غذایی یک رشته علمی است که نحوه کار، آماده سازی و نگهداری موادغذایی را به گونهای توصیف میکند که از بیماریهای ناشی از غذا جلوگیری کند. بهداشت مواد غذایی به عنوان کلیه اقدامات لازم برای اطمینان از ایمنی سلامت و سالم بودن مواد غذایی در تمام مراحل تولید یا ساخت تا زمان مصرف تعریف میشود. بنابراین استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ از این جهت به وجود آمده است تا اطمینان حاصل شود که همه مواد غذایی و امکانات حمل و نقل مواد غذایی با استانداردهای بهداشتی مطابقت دارند و از مصرف کنندگان در برابر مواد غذایی تا ایمن با شرایط غیر بهداشتی محافظت کند.
مشاغل مرتبط با زنجیره تأمین غذایی و رستوران
گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ به عنوان یک گواهینامه تخصصی از طرف سازمان استاندارد جهانی تهیه و تدوین شده است ولی گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ به صورت عمومی برای تمام مشاغل مرتبط با زنجیره تامین غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. مشاغلی مانند تولید مواد غذایی در مزارع، فرآوری در کارخانهها، فروش در سطح خرده فروشی وعمده فروشان یا سوپرمارکتها، مشاغلی که وعدههای غذایی را در مراکزی همچون هتلها، مشاغل پذیرایی، رستورانها، فست فودها و فروشندگان غذاهای خیابانی و غیره را آماده میکنند، جهت ایجاد ایمنی در مواد غذایی و سلامت افراد جامعه میتوانند استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ را تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی را اخذ نمایند.
سایر استانداردهای تخصصی مرتبط با صنایع غذایی ( رستوران )
گواهینامه HACCP که تحت عنوان استاندارد تجزیه و تحلیل و کنترل نقاط بحرانی میباشد و تمامی خطرات و ریسکهایی که ممکن است خطر آفرین باشند و ایمنی مواد غذایی را تحتالشعاع قرار دهند راا شناسایی و کنترل میکند. گواهینامه HACCP بعنوان یک استاندارد ملی از سوی ایالات آمریکا تهیه شد ولی بخاطر اینکه در سال ۲۰۰۵ میلادی در سازمان ایزو پایه و اساس گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ قرار گرفت از شهرت جهانی برخوردار شد و هنوز هم بسیاری از سازمانها و شرکتها اخذ گواهینامه HACCP را درخواست میکنند.
گواهینامه HALAL که تحت عنوان یک استاندارد ملی در مشاغل مربوط به صنایع غذایی برای کشورهای مسلمان به کار برده میشود. این گواهینامه شامل یکسری از قوانین و دستورالعملهای اسلامی است که جهت اثبات حلال بودن یکسری از غذاها استفاده میشود. این استاندارد توسط کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی تهیه و تدوین شده است. مثلا هنگامی که کشور ایران قصد واردات گوشت منجمد از کشور برزیل را دارد حتما داشتن برچسب گواهینامه HALAL را مد نظر قرار میدهد.
گواهینامه GMP تحت عنوان استاندارد تولید خوب از طرف سازمان غذا و دارو ایالات متحده تدوین شده است. این گواهینامه برای صادرات محصولات و تولیدات و حضور موفق در بازارهای داخلی و خارجی به کار برده میشود. استاندارد GMP کیفیت کلیه مراحل را از ابتدا تا انتها ضمانت مینماید. گواهینامه BRC تحت عنوان استاندارد جهانی کنسرسیوم خردهفروشان بریتانیا و گواهینامه FSSC 22000 و گواهینامه IFS نیز از دیگر استانداردهای تخصصی مرتبط با ایمنی مواد غذایی هستند.
سایر استانداردهای عمومی مرتبط با صنایع غذایی ( رستوران )
گواهینامه ISO 9001 استاندارد سیستم مدیریت کیفیت
گواهینامه ISO 14001 استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی
گواهینامه ISO 45001 استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی
گواهینامه IMS سیستم مدیریت یکپارچه
گواهینامه ISO 10002 سیستم مدیریت کیفیت – رسیدگی به شکایات مشتریان
گواهینامه ISO 10004 سیستم مدیریت سنجش رضایت مشتریان
گواهینامه HSE-MS سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و زیست محیطی
گواهینامههای مذکور بعنوان استانداردهای عمومی ایزو در هر مجموعه و در هر سازمانی ازجمله در سازمانهایی که به تولیدات و محصولات مواد غذایی و رستورانها مرتبط میشود به کار برده میشوند. مرکز سیستم کاران در صدور تمامی گواهینامههای ایزو و به جهت ارائه خدمات برتر و مشاوره رایگان توسط مشاوران و کارشناسان مجرب در خدمت شما متقاضیان محترم میباشد.