نحوه گرفتن گواهینامه ایزو برای رستوران
نحوه گرفتن گواهینامه ایزو برای رستوران
در قرن بیستم بشریت شاهد تغییرات بیسابقه اجتماعی و اقتصادی و همچنین پیشرفت های علمی و فناوری زیادی بود. این عوامل از جمله بر نحوه تولید، فرآوری و بازاریابی مواد غذایی تأثیر گذاشت. سازمان استاندارد جهانی قوانین و دستورالعمل های ایمنی مواد غذایی را تهیه و تدوین نمود و بعد از آن سازمانها شروع به استفاده از روش های علمی برای ایمن کردن مواد غذایی کردند و فناوری اجازه داد مواد غذایی بستهبندی و تضمین کیفیت بهتری داشته باشند و آگاهی عمومی به طور چشمگیری افزایش یافت و به طور کلی غذاها با ایمنی بیشتر و کیفیت بیشتری ارائه داده شدند. با این حال در قرن بیست و یکم هنوز چالشهای زیادی باقی مانده است و بر اساس لیست سازمان جهانی بهداشت سالانه ۶۰۰ میلیون نفر بیمار می شوند و حدود ۴۲۰ هزار نفر بر اثر مواد غذایی ناایمن جان خود را از دست میدهند. جهانی شدن و زنجیرههای پیچیده تاسیس مواد غذایی کنترل کردن و ردیابی مشکلات در این حوزه را دشوار کرده است. همچنین تغییرات آب و هوایی احتمالاً چالشهای مستقیم و غیرمستقیم را برای ایمنی مواد غذایی ایجاد کردهاند. در نهایت رستورانها و تولید کننده گان مواد غذایی باید بر چالشهای جدید غلبه کنند تا به استاندارد جهانی ایزو ۲۲۰۰۰ و انتظاراتی که در دارند برسند.
سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی ISO 22000
سیستم مدیریت ایمنی ویژه مواد غذایی یا همان ایزو ۲۲۰۰۰ نه تنها میتواند اقدامات تولید کننده مواد غذایی را در برابر بیماری ها و بیماری های ناشی از غذا بهبود ببخشد بلکه می تواند اعتبار آنها را نیز بهبود بخشد و آگاهی مشتری را در مورد ایمنی مواد غذایی بالا ببرد. الزامات و قوانین ISO 22000 به صورت عمومی برای همه سازمان ها در زنجیره غذایی صرف نظر از اندازه و پیچیدگی آنها قابل اجرا می باشد ایزو ۲۲۰۰۰ بر اساس ساختار سطح بالایی که دارد قابلیت همسو شدن با سایر استانداردهای سیستم مدیریت را دارد. اجرای الزامات ایزو ۹۰۰۱ و اجرای یک سیستم مدیریت کیفیت ( QMS ) و همچنین اجرای الزامات گواهینامههای ایزو ۱۴۰۰۱ با نام سیستم مدیریت زیست محیطی و ایزو ۴۵۰۰۱ با نام سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی همگی قابلیت همسو شدن با الزامات سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی را دارند.
چرا اخذ گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ برای رستورانها مهم است؟
ایزو ۲۲۰۰۰ میتواند برای تولیدکنندگان مواد غذایی که به دنبال بهبود عملکرد ایمنی مواد غذایی خود نیز هستند بسیار سودمند باشد. مثلا استفاده از کنترل ها و رویه های کافی برای اطمینان از ایمنی در مواد غذایی با اخذ گواهینامه ISO 22000 تضمین میشود. با توجه به اینکه شرکت های صنعت غذا برای رویارویی با چالش های قرن بیست و یکم نیاز به آماده شدن دارند به اجرای یک سیستم مدیریتی مناسب نیاز دارند تا بتوانند ایمنی محصولات و خدماتشان را تضمین نمایند. مسلماً تضمین ایمنی محصولات و خدمات باعث اطمینان مشتری و توسعه و بهبود موثر میشود. با توجه به دلایل فوق سازمان های مرتبط با تامین زنجیره مواد غذایی و همچنین رستوران ها برای ایجاد و اجرای قوانین و دستورالعمل های جهانی و همچنین انجام عمل ممیزی و حفظ اقداماتی که ایمنی مواد غذایی را تضمین می کند نیاز به افراد شایسته و با اعتبار دارند. مرکز سیستم کاران آمادگی ارائه مشاوره رایگان و خدمات برتر جهت صدور گواهینامههای ایزو مرتبط به صنایع غذایی و رستورانها میباشد و همچنین با استفاده از مشاوران و کارشناسان خبره طراحی و اجرای مستندات و پیاده سازی استانداردهای ایزو را انجام میدهد.
سایر استانداردهای مربوط به رستوران
اهمیت ویژه و بسیار بالایی که مشاغل در حوزه زنجیره تأمین مواد غذایی و مراکز مربوطه از جمله رستورانها دارند باعث شده است بغیر از تدوین استانداردهای ایزو از جمله ایزو ۲۲۰۰۰ و ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ و گواهینامه HSE-MS و گواهینامه IMS ، یکسری استانداردهای دیگری نیز بوجود آیند و برای مشاغل و حرفههای مربوط به صنایع غذایی و تآمبن زنجیره غذایی مورد استفاده قرار بگیرند. از جمله : گواهینامه BRC که مخفف عبارت British Retail Consortium به معنای استاندارد جهانی کنسرسیوم خرده فروشی بریتانیا میباشد. استاندارد BRC الزامات گواهینامه Haccp بهمراه الزامات ایزو ۱۴۰۰۱ میباشد. گواهینامه IFS که مخفف عبارت International Food Systems به معنای استانداردی جهت اطلاع خریداران مواد غذایی از نحوه تآمین مواد اولیه توسط فروشندگان مواد غذایی میباشد. الزامات گواهینامه IFS بر اساس الزامات Haccp و مدیریت کیفیت و استاندارد GMP ایجاد شده است. استاندارد GMP مخفف عبارت Good Manufacturing Practice به معنای شرایط خوب و مطلوب زیر ساختار میباشد. قسمت اصلی Haccp مربوط به استاندارد GMP میباشد.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.