شرایط صدور گواهی ایزو
شرایط صدور گواهی ایزو
ایزو
ایزو یک سازمانی است که در سطح بین المللی سالیان زیادی است که فعالیت خود را شروع کرده است و کماکان به فعالیت خود ادامه می دهد. این سازمان دارای یک استاندارد بین المللی است که بر سایر سازمان های ایزو های موجود نظارت دارد و هدف آن یکپارچگی بین سازمان های ایزو در سطح جهانی و بین المللی است و همچنین هدف دیگر ایزو، افزایش بهبود استاندارد بین المللی در شرکت ها و سازمان های ایزو هست. و می خواهد که همه شرکت ها در یک راستا پیش بروند و به اهدافی که برای ارتقا و پیشرفت ایزو هستند برسند.
مرجع صادرکننده ایزو
مرجع صادرکننده گواهی ایزو مرجعی است که دارای سازمان و کارکنانی است که این مرجع برای هر شرکت و سازمانی که متقضای گواهی ایزو است، گواهی ایزو صادر نمی کند بلکه شرکت ها و موسسات برای دریافت ایزو باید مسیرهایی را طی کنند تا به ایزو دست پیدا کنند. مرجع صادرکننده ایزو شرایط و ضوابط خاصی را برای متقاضیان ایزو در نظر گرفته اند و فقط در صورت انجام این شرایط می توان از مرجع صادرکننده، تقاضای درخواست ایزو را داشته باشند
شرایط اخذ مدرک ایزو
برای اینکه شرکت ها و سازمان های متقاضی مدرک ایزو، این مدرک را دریافت کنند باید ابتدا به مراجع صادرکننده گواهی ایزو مراجعه کنند و درخواست دریافت ایزو را بدهند و بعد از آنکه درخواست خود را ارائه دادند باید شرایطی که را که مرجع صادرکننده مدرک ایزو در نظر گرفته است رعایت کنند تا به راحتی و سهولت بتوانند مدرک را دریافت و اخذ کنند و فعالیت خود را در راستای اهداف ایزو شروع کنند و موفق بشوند. این شرایط عبارتند از:
1-مدیر و مدیران ارشد برای دریافت ایزو باید مرتب در جلساتی که برای آنها از طرف مرجع صادرکننده مشخص و معین شده است حاضر شوند و نکاتی را که برای مدیریت لازم است انجام دهند. درباره وظایف مدیر و مدیران ارشد. نحوه نظارت بر اعضای شرکت، تولیدات محصول، کیفیت محصول و… برای آنها گفته می شوند و در صورتی که مدیران وظایف انجام شده را نتوانند به درستی انجام دهند مرجع صادرکننده گواهی ایزو آنها را کنار می گذارد و دیگر به درخواست آنها در مورد دریافت مدرک ایزو توجهی نخواهد کرد.
2-باید تمام کارکنان شرکت متقاضی در تمام جلساتی که مرجع صادرکننده برای آنها در نظر گرفته است حاضر شوند و نکاتی که برای آنها در حیطه کاری در نظر گرفته شده و در جلسات بیان شده است را انجام دهند. و همچنین نکاتی که در مورد ماموریت هایی که ممکن است شرکت در حیطه کاری به آنها محول کند به آنها گوشزد می کنند.
3- فرآیندها و اصولی که مرجع صادرکننده برای شرکت های متقاضی قرار دادهاند به شرکت های متقضای داده می شود و وظیفه بررسی و تحلیل فرآیندها و اصولها بر عهده مدیر و مدیران ارشد است. مدیران شرکت وظیفه دارند اصول ها را در شرکت پیاده کنند و هماهنگی های لازم را با کارکنان شرکت در مورد فرآیند ها و اصول شرکت داشته باشند.
4-مرجع صادرکننده گواهی ایزو، برای شرکت هایی که متقاضی ایزو هستند هدف های آنها را مشخص می کند و طبق هدف هر شرکت، فعالیت و وظایف شرکت را در مسیر اهداف مشخص شده هدایت می کند.
5-آخرین مرحله که باید شرکت ها و سازمان هایی که متقاضی دریافت ایزو هستند انجام بدهند این است که در جلساتی که به صورت عمومی و یا غیر عمومی (خصوصی) برگزار می کنند صاحبان شرکت ها حضور به عمل برسانند. جلسات عمومی که به صورت کنفرانسها، همایش ها، سمینارها و… برگزار می شود و تمامی مدیران شرکت های مختلف در آن حضور به عمل می رسانند و از جلسات بهره می برند. و جلسات خصوصی که برای هر شرکت مجزا برگزار می شود و در هر جلسه مشخص شده فقط صاحبان یک شرکت حاضر می شوند و بهره کافی را خواهند برد. و اگر صاحبان شرکتی در جلسات حاضر نشود برای مراجع صادرکننده گواهی ایزو، این معنی را در بردارد که این شرکت ها و سازمان ها دیگر نیاز به دریافت مدرک ایزو ندارند و پشیمان شده اند.
بنابراین برای هر متقاضی دریافت ایزو، این شروط ذکر شده لازم است و باید آن را انجام دهند وگرنه به منزله کنار گذاشتن شرکت ها و سازمان های متقاضی توسط مرجع صادرکننده گواهی ایزو هست که فرصت را برای دیگر متقضاضیان قرار می دهند تا آنها وارد عمل شوند.